PTE Choose Single Answer MCQ Academic Listening Practice Exercise 5

PTE Choose Single Answer MCQ Academic Listening Practice Exercise 5

Multiple-choice, Choose Single Answer – Listen to the recording carefully and answer the multiple choice question by selecting only one correct response out of all.PTE Choose Single Answer MCQ Academic Listening Practice Exercise 5

PTE LISTENING: MULTIPLE-CHOICE, CHOOSE SINGLE ANSWER

9 – Listen to the audio and answer the following question.

Question – Which of the following statements is NOT true with reference to Kenya?

1. Settlers from Arab countries constitute a significant fraction of Kenya’s population today.
2. Cushitic-speaking people moved into today’s Kenyan territory around 2000 BCE.
3. Arab traders started playing regular visits to Kenya every since the turn of the Common Era.
4. The Kenyan coast has served host to diverse communities and cultures.

TRANSCRIPT (Only for reference, it will not be given in PTE Academic Test)

It is believed that Cushitic-speaking people are the first ethnic group to migrate to today’s Kenya. It is believed that they moved in from northern After somewhere around 2000 BCE.  See more..

Then came the Arab Traders who started frequenting the Kenyan coast way back in the first century CE (Common Era). The Kenyan coast served host to communities of iron workers, subsistence farmers, hunters and fishermen who supported the economy with agriculture, fishing, metal production and trade with foreign countries. 
For Answers Click Here

#Right Answer: 1

It is given, “the Arab Traders who started frequenting (visiting often) the Kenyan coast way back in the first century CE (Common Era)”. It doesn’t suggest that they settled there. They didn’t settle there but were just guests as the passage states Kenyan coast “served host”. 

 

10 – Listen to the audio and answer the following question.

Question – Which of the following most accurately summarizes the opinion of the author in the text above.

[A]. Location based services are the new craze in technology savvy Japan.
[B]. Services providers in Japan are networking to squeeze the client.
[C]. Mobile commerce is the next big thing on the technology block.
[D]. Location based services are becoming fashionable these days.

TRANSCRIPT (Only for reference, it will not be given in PTE Academic Test)

IT may well change the way you live, yet again. Welcome to the world of mobile commerce, where your hand held device, be it a mobile phone, a personal digital assistant (PDA) or any other wireless application will soon be used for the commercial transaction. See more..

Skeptical ? Consider these facts. In Japan, mobile phones are used for location based service where the mobile service provider ties up with a host of other players such as restaurants, car rental companies etc. When the mobile user enters that zone, messages from all these players are flashed on the mobile device. Location based services are provided in several other countries as well. 
For Answers Click Here

 

#Correct Answer: [C].

Option [C]. is the correct answer. The phrase “technology block” is an idiom for the field of technology, not necessarily a piece of block.

Option [A]. is not correct because “ Location based services” are also used outside Japan and is not even the main idea of the passage.

Option [B]. though mentioned does not bring out the key point mentioned in the passage.

Option [D]. is also not correct because the main subject of the passage is the use of wireless devices for commercial transactions, not for location based services. 

Share This :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Share
error: Content is protected !!